top of page

Γνωρίστε τη γοητεία του Aspall Cyder

Αφιέρωμα στο flust.gr

Θα έχετε προσέξει, ότι λίγες φορές καταπιάνομαι με αλκοολούχα ποτά στα κείμενά μου. Κάποιες φορές σας παρουσιάζω κρασιά ή συνηθίζω να βάζω κάποια λικέρ στα γλυκά μου, αλλά γενικά, δυσκολεύομαι να μιλήσω για ποτά, επειδή δεν πίνω συχνά. Ζαλίζομαι εύκολα, οπότε το αποφεύγω. Συνεπώς, δεν είμαι η κατάλληλη να μιλήσω για αλκοόλ.

Πρόσφατα όμως, πήγα στην παρουσίαση του Aspall Cyder και με κέρδισε από την πρώτη γουλιά. Οπότε, αποφάσισα ότι πρέπει να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου. Γιατί είναι η καλύτερη επιλογή, αν δεν είσαι πολύ του αλκοόλ, όπως εγώ, αλλά και γιατί είναι κατάλληλο για «ζέσταμα», αν έχεις σκοπό να περάσεις στα πιο βαριά.

Το Aspall είναι μηλίτης, μας έρχεται από την Αγγλία και παράγεται ακριβώς με την ίδια διαδικασία του κρασιού, απλώς η πρώτη ύλη είναι το μήλο. “Είναι πολύ πιο smoothe σαν γεύση, crispy and clean. Αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική για όσους δεν θέλουν να πιουν κρασί ή μπύρα. Το Aspall παράγεται από 100% διαφορετικές ποικιλίες μήλων και αυτό είναι η σημαντική διαφοροποίηση του από τα υπόλοιπα Cyder που έχουν 15-35% μήλου. Είναι επίσης και το χαρακτηριστικό που το κάνει premium’’, μας λέει η Λίλα Δημοπούλου, ιδιοκτήτρια της LKC που εισάγει στην χώρα μας το Aspall. Από τον περασμένο Νοέμβριο, τα βρίσκουμε σε διάφορες γεύσεις, σε κάβες και σε κάποια wine bars, αλλά η σειρά είναι μεγάλη και αναμένεται να έχουμε στο μέλλον ακόμα περισσότερες. Προς το παρόν, προτείνω να δοκιμάσετε- εκτός από το κλασικό- το Premier Cru, που μοιάζει πολύ με σαμπάνια, ξέρετε έχει αυτή τη γαργαλιστική γεύση αλλά σε πιο προσιτή τιμή και με ένα εξαιρετικό άρωμα που θα δημιουργήσει υπέροχη ατμόσφαιρα και διάθεση. Αν θέλετε μια πιο ψαγμένη γεύση, δοκιμάστε και το Peronnelles Blush που έχει blackberrry και συνδυάστε το με ένα λευκό τυρί και λίγη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους. Με 2-3 πράγματα, δημιουργείς ατμόσφαιρα επιπέδου, στο σαλόνι σου!

Ρώτησα τη Λίλα, αν το Aspall προτείνεται ως welcome drink μόνο ή μπορεί να συνοδεύσει και ένα κύριο γεύμα. Μου είπε αυτό που διαπίστωσα και η ίδια, δοκιμάζοντας όλες τις γεύσεις με συνοδεία φαγητού. Ότι είναι κατάλληλο για όλες τις περιπτώσεις και ταιριάζει ιδανικά με ελαφρά γεύματα, γλυκόξινες σάλτσες και τυριά, ενώ το Peronelles Blush συνοδεύει εξαιρετικά διάφορα γλυκά (εκτός σοκολάτας). Επίσης, ειδικά το κλασικό draught σβήνει τέλεια πολλά φαγητά. Προτείνω να κάνετε μόνοι σας κάποια tastings στο σπίτι και να βρείτε τους συνδυασμούς που ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα εύκολο ποτό που μπορεί να αγαπηθεί από όλους. Κι αν έχετε πολλούς καλεσμένους, καλύτερα να προτιμάτε τέτοια ποτά που είναι σίγουρο ότι θα τα ευχαριστηθούν όλοι. Στο aspall.co.uk μπορείτε να πάρετε πολλές ιδέες για να απολαύσετε τα Aspall σας!

Η σειρά όμως, διαθέτει και υπέροχα ξύδια από μηλίτη ή balsamic σε διάφορες γεύσεις, όπως η cranberry που λάτρεψα, τα οποία ακόμα δεν μπορείτε να τα βρείτε ευρέως στην αγορά. Σύντομα, θα σας ενημερώσω για σημεία πώλησης, γιατί αξίζει να τα δοκιμάσετε. Εγώ, έσβησα χωριάτικο λουκάνικο μυρωδικών με μπαλσάμικο μήλου και έλιωσα μέσα κασέρι. Έκανε μια υπέροχη σάλτσα, δεν έχω λόγια να περιγράψω την αρμονία γεύσεων.

Ήδη, ονειρεύομαι θερμά ανοιξιάτικα βράδια στη βεράντα με το Aspall να δένει αρμονικά με το μεθυστικό άρωμα της νερατζιάς που έχω στον κήπο…

Read more HERE.

Copyright © 2017 by LKC.       info@lkc-drinks.com.       +30 2108136669.       Graphics by Designature

bottom of page