top of page

Τρεις Χάριτες χώρεσαν την Ελλάδα σ’ ένα premium ντελικάτο μπουκάλι

Κατερίνα Κατσού, Χαρά Κατσού και Λίλα Δημοπούλου: Τρεις «Χάριτες», όπως απεικονίζονται στο μπουκάλι. Τρεις κυρίες, προσθέτω εγώ, με στόφα αστική, σπιρτάδα, ταλέντο και μπόλικη γοητεία, συναντήθηκαν, κι αφού «έδεσαν» στη μεταξύ τους χημεία, πάντρεψαν τη γνώση και το ένστικτο τους και έπειτα αναζήτησαν πλούσια βότανα και μπαχάρια με πολύπλοκα αρώματα από γωνιές της Ελλάδας, ώσπου στο τέλος, τα «χώρεσαν» όλα, σ’ ένα premium μπουκάλι, χειροποίητου, ξηρού, βοτανικού τζιν, που συστήθηκε στην αγορά τη χρονιά που διανύουμε με την ονομασία Grace Gin, και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα, τόσο σε επίπεδο branding όσο και σε επίπεδο τυφλών δοκιμών.

Πηγή: glow.gr

Gin Safari: Μια ιστορία να την «πιεις» στο ποτήρι

«To Grace είναι το αποτέλεσμα σύμπραξης δυο εταιριών, της ποτοποιίας Avantes της οικογένειας Κατσού και της LKC premium drinks» μου εξηγούν στο ερώτημα, ποιος δούλεψε γι' αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Όλα, βέβαια, ήρθαν κι έδεσαν με την πολύτιμη συνεισφορά του συνεργάτη τους Jonh Cowden, ο οποίος συμπληρώνει επιδέξια το καρέ με τις πολύτιμες γνώσεις του. Η Χαρά είναι μια ανήσυχη, τελειομανής, οινολόγος-ποτοποιός, η Κατερίνα από την άλλη, έχει αναλάβει τη «συνέχεια» που ακολουθεί για να φτάσει το τελικό προϊόν σε ένα ράφι, ενώ η Λίλα της LKC drinks μαζί με τον John, ήρθαν να "δέσουν" τη συνταγή, καταθέτοντας το know how και το business background τους στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Ο άξονας κοινός: να δημιουργηθεί ένα ελληνικό τζιν.

Χαρακτηριστικός αποστακτήρας

Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήσαν 13 βοτανικά στοιχεία. Άρκευθο, κάρδαμο, υπέροχο ελληνικό θαλασσινό κρίταμο, που είναι και η βάση του τζιν, σχοίνο, κόλιανδρο, κάσσια, μυρτιά (το σύμβολο από τις τρεις Χάριτες), ροζ πιπέρι, άνθη πορτοκαλιάς, εσπεριδοειδή, ρίζες αγγελικής και ίριδας. Ένα κράμα που ευθύνεται για αυτή την έντονη προσωπικότητα και τον αρωματικό χαρακτήρα που δεν σε αφήνει ασυγκίνητο. Για το καθένα δε από αυτά τα συστατικά έχει γίνει διαφορετική διαχείριση, όπως εμβάπτιση, διπλή απόσταξη, υδροατμοαπόσταξη, εκχύλιση.

Οι προκλήσεις και το μέλλον

Γιατί το ξεχωρίσαμε; Αρχικά, για δύο βασικούς λόγους. Στην Ελλάδα διαθέτουμε εξαιρετική παιδεία, γνώση και παράδοση στη διαχείριση και κατανάλωση φαγητού, ωστόσο η αναγνώριση, η εκτίμηση και η κατανάλωση ποιοτικού ποτού βρίσκεται λίγο πίσω. Η λογική του χύμα και η κατανάλωση με κριτήριο την τιμή εξακολουθεί να είναι πρώτη προτεραιότητα για μια μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού. Αυτό, άλλωστε ήταν και η μεγάλη πρόκληση για την ομάδα του Grace Gin. Κι από ότι φαίνεται, τα πάνε περίφημα. Από την άλλη, το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης, λανσάρεται ένα premium απόσταγμα με ελληνικότατη ταυτότητα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι από μόνο του ένα success story που φωτογραφίζει μια τίμια και ποιοτική δουλειά.

Εκτός των άλλων, η συσκευασία είναι προσεγμένη και μπορεί να σταθεί ισάξια δίπλα σε αναγνωρισμένα brand του εξωτερικού. Όσο για το μέλλον, οι στόχοι της ομάδας είναι πολύπλευροι και μακροπρόθεσμοι. Και έτσι, ελπίζουμε να παραμείνουν. "Γνωρίζουμε, ότι το Grace έχει όλα τα ποιοτικά εφόδια να κατακτήσει μια καλή θέση στην παγκόσμια αγορά του τζιν, και θα δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση" μου εξηγούν λίγο πριν κλείσουμε τη σύντομη μεν, όμορφη δε, κουβέντα μας. So, keep walking with Grace! Έχουμε πολλά ακόμη να δούμε από εσάς.

Χαρά Κατσού, Λίλα Δημοπούλου, Κατερίνα Κατσού

Copyright © 2017 by LKC.       info@lkc-drinks.com.       +30 2108136669.       Graphics by Designature

bottom of page